torstai 8. elokuuta 2013

Vihapostia Metsänhoitoyhdistykseltä

Sain pari viikkoa sitten iltauutisten aikaan seuraavan tekstiviestin:  

”Hienoja metsiä minulta. Nelosen arvosana teknisen lautakunnan puhjohtajalle kaudelta 09-12. Metsänhoidon valelääkäri, valehtelija. Muista joulun puhelu, mitä valehtelit minusta vihreä kommunisti, metsänhoidon valelääkäri.”

Seuraavana päivänä sama meno jatkui:

”Ei viherpiiper. Näy. Ranualta jo 8 sankkoa hillaa. Yhteiskunnan tuellako elelet? Pannaanko syyniin nuo tukieurosi?”

Lähettäjä on paikallisen metsänhoitoyhdistyksen työntekijä joka on lähettänyt minulle, vaihtelevalla tiheydellä, metsänhoidollisia viestejään jo useamman vuoden ajan. Ensimmäisen viestin loppupuoli viittaa aiempaan yhteydenottoon; tämä tyyppi soitti minulle jouluaaton aattona, haluten jankata samoja asioita. Kun kielsin häntä (jälleen kerran) ottamasta minuun enää mitään yhteyttä, seurauksena oli tekstiviesti joka oli samaa luokkaa kuin ylläolevat.

Päätin joululomien jälkeen ottaa yhteyttä metsänhoitoyhdistykseen. Lähetin kirjeen Mhy:n toiminnanjohtaja Kari Salolle jossa kerroin mitä oli tapahtunut sekä sen, että katson toiminnan täyttävän kotirauhan häirinnän ja kunnianloukkauksen tunnuspiirteet. Pyysin toiminnanjohtajalta lausuntoa hyväksyykö hän alaisensa toiminnan ja mikäli ei hyväksy, mihin toimenpiteisiin hän ryhtyy jotta asia korjaantuisi. Mikä olikaan vastaus? Toiminnanjohtajan pahoitteli mielipahaa, mutta katsoi että tyyppi on toiminut yksityishenkilönä eikä asia kuulu metsähoitoyhdistykselle tai sen hallitukselle.

Niinpä niin. Tämä ”yksityishenkilö” on lähettänyt viestejään mm. Mhy:n sähköpostiosoitteesta virka-aikaan.

En halua ottaa kantaa tämän viestien lähettelijän henkiseen tilaan, kaikki vetäkööt omat johtopäätöksensä tekstiviestien sisällöstä. Mutta huolestuttavampaa on, että tällaista toimintaa edelleenkin siedetään metsänhoitoyhdistyksissä, saatetaanpa antaa hiljainen hyväksyntäkin. Olen vuosien mittaan ottanut useampaan kertaan yhteyttä metsänhoitoyhdistyksen johtoportaaseen asiassa ja saanut vain hiljaista pahoittelua ja vaimeita lupauksia asian korjaantumiseksi. Mitään konkreettista asialle en tiedä tapahtuneen. Eihän tällainen ”hyväveli-kerho” toisiaan noki.

Omalta osaltani kyseessä on loppujen lopuksi varsin pienestä kiusasta, mutta se antaa mielikuvan siitä minkälaisella terrorilla suomalaista metsänomistajaa on takavuosikymmeninä hallittu. Räikeimmillään toimet ovat käsittäneet mm. metsänomistajan tahdon vastaisia avohakkuita. Myös metsäoikeudenkäynnit ovat usein olleet suoranaisia oikeusmurhia, sellaisia jossa oikeudenpalvelijat ovat sokeasti uskoneet siihen mitä metsäviranomaiset ovat heille väittäneet kun taas metsänomistaja on ollut lähtökohtaisesti syyllinen. Näin toimien onkin saatu metsänomistajien suuri enemmistö nielemään metsänviljelyideologia (ja siitä johtuvat menetykset) mukisematta.

Mutta ajat muuttuvat, vaikkakin hitaasti. Nyt on aika tällaisten tarinoitten tulla julkisuuteen. Mikäli sinulla on omakohtaisia kokemuksia metsänhoidon terrorista, tuoreista tai vanhoista, tämä blogi on kanava niitten julkaisemiseen. Omalta osaltani lupaan palata aiheeseen mikäli tarina jatkuu.

Sakari Hankonen
puheenjohtaja
Ekometsätalouden liitto ry
sakari.hankonen-@-gmail.com

Ei kommentteja: